Біля Сінгапуру зіткнулося два нафтові танкери. ЗМІ пишуть, що один із них приховував своє місцерозташування

Обидва судна перевозили нафту, пишуть ЗМІ
Скріншот: Khat Kamis / YouTube

19 липня в морському просторі Сінгапуру спалахнула пожежа на танкерах Hafnia Nile (ходить під прапором Сінгапуру) і Ceres I (прапор Сан-Томе і Принсіпі). Про це проінформувало Морське й портове управління Сінгапуру (MPA).

"MPA надійшло повідомлення про пожежу на борту танкера Hafnia Nile під прапором Сінгапуру й танкера Ceres I під прапором Сан-Томе і Принсіпі, приблизно за 55 км на північний схід від Педра-Бранка в межах морського пошуково-рятувального району Сінгапуру", – ідеться в повідомленні.

Управління зазначило, що фрегат ВМС Сінгапуру RSS Supreme, який був поблизу, допоміг урятувати 16 членів екіпажу Hafnia Nile, а судно з Малайзії підібрало й передало на фрегат шістьох людей на рятувальному плоту.

Пізніше в морському відомстві Сінгапуру уточнили, що загалом на борту Hafnia Nile було 22 члени екіпажу (саме вони опинилися на фрегаті), а на Ceres I – 40 (14 евакуювали, а 26 гасять пожежу).

Reuters пише, що судна зіткнулися, після чого почалася пожежа.

За даними агентства, Hafnia Nile перевозив приблизно 300 тис. барелів нафти, а Ceres I – орієнтовно 2 млн барелів іранської сирої нафти.

Експерти звернули увагу Reuters, що Ceres I "багато разів" вимикав свої транспондери для глобального стеження. Тобто судно могли використовувати для обходу санкцій.

Сервіс для стеження за суднами MarineTraffic опублікував у соцмережі Х схему руху суден перед зіткненням. Згідно зі схемою, одне судно стояло на місці, а друге рухалося.