Білл Гейтс прокоментував теорії змови, які стверджують, що він стоїть за розробленням коронавірусу

Гейтс став героєм теорії змови, згідно з якою він через вакцинацію хоче встановити контроль над людьми
Фото: EPA
Засновник Microsoft Білл Гейтс вважає божевільною ідею, поширену в соціальних мережах, згідно з якою він і директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі створили пандемію COVID-19, щоб контролювати людей.

Американський мільярдер, засновник Microsoft Білл Гейтс хоче вивчити теорії змови, які виникли під час пандемії коронавірусу, і що за ними стоїть. Про це він заявив 27 січня в інтерв'ю Reuters.

Гейтс сказав, що приголомшений кількістю божевільних і злих теорій змови, які поширюють у соціальних мережах. Одна з таких теорій стверджує, що Гейтс і директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі створили пандемію COVID-19, щоб одержувати прибутки й використовувати вакцини проти коронавірусу для вставлення мікрочипів, що нібито дасть їм змогу контролювати людей.

На думку Гейтса, такі теорії прижилися через поєднання вірусу, що лякає, і зростання соціальної активності ЗМІ. Засновник Microsoft висловив надію, що це мине. Він заявив про готовність вивчати цю проблему, щоб зрозуміти, як вона змінює поведінку людей і як "мінімізувати це зло".

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує захворюваність, у всьому світі COVID-19 підтвердили у 100,65 млн осіб, 2,16 млн хворих померли.