Білорусь посилила контроль на кордонах із Росією та Україною після затримання бійців ПВК "Вагнер"

На кордоні Білорусі буде посилено контроль осіб та огляд транспортних засобів, які прямують у країну
Фото: depositphotos.com

На білорусько-українському кордоні прикордонники проводять додаткові заходи контролю за порядком відвідування і перебування громадян у прикордонній зоні та смузі.

Білоруські прикордонники посилили прикордонний режим з Україною та Росією після затримання у країні бійців ПВК "Вагнер". Про це 30 липня в Telegram повідомляє прикордонний комітет Білорусі.

"Сьогодні в межах виконання доручень керівництва країни прикордонники посилили оперативне прикриття держкордону, зокрема на білорусько-російській ділянці", – ідеться в повідомленні.

Окрім того, на білорусько-українському кордоні прикордонники проводять додаткові заходи контролю за порядком відвідування і перебування громадян у прикордонній зоні та смузі.

Також буде посилено контроль осіб та огляд транспортних засобів, які прямують у Білорусь через пункти пропуску.

У пунктах пропуску та на "зеленому" кордоні на українському напрямку збільшили кількість прикордонних нарядів.

Про затримання 33 росіян, які перебувають у приватній військовій компанії "Вагнер", влада Білорусі повідомила 29 липня. Більше ніж 10 із них внесено у список українського сайта "Миротворець" як учасників збройного конфлікту на Донбасі на боці проросійських бойовиків.

30 липня стало відомо, що стосовно затриманих порушили кримінальну справу за статтею про підготовку терактів. У Слідкомі Білорусі стверджують, що вагнерівці спільно з білоруськими опозиціонерами Миколою Статкевичем та Сергієм Тихановським причетні до підготовки масових заворушень.