"Більше не чіпай Дерипаску". Настя Рибка заявила CNN, що російські агенти заборонили їй згадувати бізнесмена

Настя Рибка зазначила, що вимогу не чіпати Дерипаску було озвучено "дуже зрозуміло"
Фото: ЕРА

Білоруська ескорт-модель Анастасія Вашукевич (Настя Рибка) наголосила, що вимогу мовчати про мільярдера Олега Дерипаску співробітники російських спецслужб озвучили їй, коли вона була під вартою у РФ.

Білоруська ескорт-модель Анастасія Вашукевич (Настя Рибка) заявила 29 січня в інтерв'ю CNN, що їй заборонили говорити про російського мільярдера Олега Дерипаску.

За словами Насті Рибки, їй сказали: "Більше не чіпай Олега Дерипаску".

Ескорт-модель стверджує, що таку вказівку дістала від співробітників російських спецслужб, перебуваючи за ґратами в Росії.

"Вони пояснили мені дуже зрозуміло, що я маю робити, що я маю говорити і чого я не маю говорити", – сказала Настя Рибка.

8 лютого 2018 року Фонд боротьби з корупцією опублікував дослідження, у якому йдеться, що екс-віце-прем'єр РФ Сергій Приходько і Дерипаска в серпні 2016 року провели три дні на яхті останнього разом із "дівчатами з ескорт-агентств". Це стало відомо з Instagram Насті Рибки, яка нібито мала стосунки з Дерипаскою.

25 лютого поліція Таїланду затримала Рибку та тренера з особистісного розвитку Олександра Кирилова (Алекса Леслі) за незаконне проведення "секс-тренінгу" у Паттайї.

27 лютого Настя Рибка вийшла на зв'язок і пообіцяла видати американській пресі "відсутні пазли", що підтверджують зв'язок російських депутатів із політтехнологом Полом Манафортом і президентом США Дональдом Трампом та "всім цим галасом на виборах у США". 28 лютого Настя Рибка й Алекс Леслі попросили політичного притулку у США. 5 березня посольство США в Білорусі заявило, що Вашукевич може претендувати лише на статус біженця.

6 березня модель заявила, що записала від 16 до 18 годин розмов Дерипаски з різними людьми, під час яких звучала тема президентських виборів у Штатах 2016 року.

15 січня 2019 року суд у Таїланді засудив до умовних строків Настю Рибку, Алекса Леслі і ще шістьох осіб. Засуджених 17 січня депортували в Росію. У Москві Настю Рибку й Алекса Леслі затримали в межах кримінальної справи про втягнення в заняття проституцією. 22 січня їх звільнили під підписку про зобов'язання явки. У суді Вашукевич попросила вибачення у Дерипаски.