Бєлковський: Усередині кремлівських еліт визріло глухе протистояння Путіну. Він боїться повторення історії зі Сталіним і постійно змінює охорону

Бєлковський: Путін постійно змінює охорону
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

На думку російського політолога Станіслава Бєлковського, усередині кремлівських еліт уже сформувалося глухе протистояння президенту РФ Володимирові Путіну, яке може спрацювати як детонатор.

Президент РФ Володимир Путін розуміє, що завдав великої шкоди своєму оточенню і побоюється за своє життя, заявив російський політолог Станіслав Бєлковський в ефірі авторської програми Дмитра Гордона на телеканалі "112 Україна".

На думку політолога, усередині кремлівських еліт уже "дозріло" глухе протистояння Путіну, яке теоретично може стати детонатором його повалення.

"Теоретично, так. Тільки незрозуміло, як. Немає технології. Путін постійно змінює охорону..., постійно оновлює її керівництво", – наголосив він.

На думку Бєлковського, президент РФ боїться повторення історії зі Сталіним.

"Путін боїться... Він розуміє, що він завдав великої шкоди власним елітам", – підсумував він.

Бєлковський: Екс-глава адміністрації Путіна й екс-міністр оборони Іванов, спікер Держдуми Володін і перший віце-прем'єр Шувалов – гомосексуалісти. Читайте повну версію інтерв'ю

1 березня 1953 року Сталіна, що лежав на підлозі в малій їдальні однієї з його резиденцій, виявив співробітник охорони. Уранці 2 березня лікарі діагностували в нього параліч правого боку тіла. 4 березня 1953 року було оголошено про хворобу Сталіна, повідомляли по радіо про стан його здоров'я. 5 березня Сталін помер.

Існують численні теорії змови, які припускають неприродність смерті та причетність до неї оточення Сталіна. За однією з них, Лаврентій Берія, Микита Хрущов і Георгій Маленков сприяли його смерті, не надавши допомоги.