Блінкен захворів на COVID-19

У Держдепі зазначили, що Блінкен має лише "легкі симптоми", але найближчим часом він буде на самоізоляції
Фото: EPA
Держсекретар США Ентоні Блінкен заразився коронавірусом – 4 травня його тест на COVID-19 виявився позитивним. Повідомлення офіційного представника Держдепартаменту Неда Прайса щодо цього опубліковано на сайті Держдепу.

"Держсекретар Блінкен отримав позитивний результат ПЛР-тесту на COVID-19. Секретар повністю вакцинований і отримав бустерну дозу вакцини, у нього лише легкі симптоми", – сказав Прайс.

Найближчим часом Блінкен перебуватиме на домашній самоізоляції та працюватиме віддалено.

Прайс зазначив, що держсекретар не зустрічався протягом останніх кількох днів із президентом США Джо Байденом.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції COVID-19 у світі станом на 5 травня сягає понад 515,6 млн, свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання.

У США зареєстровано 81,6 тис. випадків хвороби, померло 996,7 тис. хворих.

В Україні на період воєнного стану скасували карантинні обмеження, але міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наприкінці березня зазначав, що коронавірус "не зник" і в країні щоденно реєструють приблизно 56 тис. випадків захворювання, окрім окупованих територій та районів, де активно відбуваються бойові дії.