Болгарія вдвічі підвищить вартість віз для росіян

Болгарія підвищить вартість віз для громадян Росії
Фото: depositphotos.com

Болгарія підвищить вартість віз для російських туристів із 35 до 80. Про це 5 вересня повідомив виконувач обов'язків міністра туризму країни Ілін Димитров, пише Euractiv.

Димитров пояснив, що вартість візи раніше становила 80, але була тимчасово знижена для росіян до 35, а також що заборонити росіянам в'їзд не вдасться.

Окрім цього, він зазначив, що Болгарія не зовсім згодна з рішенням Євросоюзу, але як члени союзу вони мають його виконувати.

За його словами, незважаючи на відсутність прямих рейсів із російських міст до Болгарії, з початку року країну відвідало понад 60 тис. громадян Росії. Мало того, за офіційними даними, російські громадяни є власниками більш як 100 тис. об'єктів на узбережжі Чорного моря у Болгарії.

Контекст:

31 серпня глави МЗС країн Європейського союзу домовилися про повне зупинення спрощеної процедури видавання віз росіянам. Цього самого дня глава фінського МЗС Пекка Гаавісто заявив, що на знак демонстрації солідарності з Україною Фінляндія скоротить кількість віз, які видають громадянам Росії, у 10 разів.

Проти повної заборони на видавання віз російським туристам виступають Німеччина, Франція, Угорщина, Кіпр та Греція.

4 вересня президент України Володимир Зеленський закликав Європу додати до восьмого пакету санкцій візові обмеження для росіян.