Болгарія висилає двох росіян, які видавали себе за болгар, їх пов'язують із російською розвідкою

Болгарія заборонила в'їзд росіянам на територію Євросоюзу
Фото: pixabay.com

Державне агентство національної безпеки Болгарії видало 26 лютого припис покинути країну росіянам Володимиру Горочкіну й Тетяні Горочкіній, які, за даними спецслужби, видавали себе за громадян Болгарії. Про це повідомило агентство BGNES.

39-річному росіянину і його 37-річній дружині оголосили про п'ятирічну заборону перебувати в Європейському союзі у зв'язку з доказами того, що вони "діють проти безпеки країни".

За даними болгарської спецслужби, Горочкіни надавали документи на ім'я болгар Дениса й Діани Рашкових і були агентами російської служби зовнішньої розвідки.

BGNES наголошує, що Горочкіни, згідно з озвученою інформацією, займалися "розвідувальним проникненням із використанням іноземних посвідчень".

Росіяни, за даними агентства нацбезпеки, мали отримати достовірні документи для подальшої діяльності за межами Болгарії.

Контекст:

Болгарія неодноразово виявляла агентів Росії. Зокрема, 30 січня прокуратура Болгарії видала європейський ордер на арешт шести російських шпигунів, підозрюваних у терористичних атаках на болгарські заводи зброї і склади в період із 2011-го до 2020 року. За даними слідства, росіяни використовували фіктивні документи.