"Було багато лайливих сліів". Трампа розлютило, що Франція і Німеччина вислали набагато менше російських дипломатів, аніж США

За інформацією газети, Трамп був розлючений, що США згадували у ЗМІ як країну із найжорсткішою позицією
Фото: ЕРА

Президента США Дональда Трампа розлютило, що Франція і Німеччина вислали набагато менше російських дипломатів, аніж США, у відповідь на отруєння у британському Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, повідомило 15 квітня видання The Washington Post із посиланням на джерела.

До ухвалення рішення про вислання він казав своїм помічникам, що США не повинні брати на себе лідерство у цьому питанні. Трамп виступав за те, щоб кількість висланих зі Штатів російських дипломатів була пропорційною до кількості росіян, висланих іншими країнами.

Коли країни оголосили про вислання, президент "вибухнув", пише видання. Він був шокований тим, що Франція і Німеччина вирішили вислати тільки по чотири дипломати, ідеться в матеріалі.

За інформацією газети, Трамп був розлючений, що США згадували у ЗМІ як країну із найжорсткішою позицією. На заперечення, що загальна кількість висланих європейськими країнами дипломатів приблизно дорівнює кількості висланих зі США, президент заявив, що загальне число його не хвилює.

За словами співрозмовника видання, з боку Трампа "були лайливі слова, багато лайливих слів".

4 березня 66-річного російського розвідника Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували у британському Солсбері. Слідство з'ясувало, що під час замаху використовували розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".

22 березня прем'єр Великобританії Тереза Мей, пославшись на результати експертизи, повідомила канцлеру ФРН Ангелі Меркель і президенту Франції Еммануелю Макрону, що агент виготовляли в Росії.

У відповідь на атаку приблизно 30 країн вислало російських дипломатів. Зі США депортували 60 представників РФ. Також Білий дім закрив Генконсульство РФ у Сіетлі. Кремль після цього оголосив персонами нон ґрата дипломатів із 25 країн.