Чичваркін: На словах у Росії – 80% підтримки війни та Путіна, а на ділі – 25%

За деякими даними, Путін збирався оголосити про мобілізацію у РФ 9 травня
Фото: ЕРА
У Росії населення не підтримує президента Володимира Путіна в оголошеному ним вторгненні в Україну так, як про це заявляє російська пропаганда. Таку думку російський бізнесмен Євген Чичваркін, який живе у Великобританії, висловив в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"Якби вони оголосили мобілізацію, я думаю, що кількість людей, які виїхали, зрівнялася б з Україною, тому що на словах 80% підтримки, насправді – 25%", – наголосив він.

Бізнесмен розповів, як у компанії із шістьох осіб із "900 IQ" обговорювали реальний відсоток і "у підсумку посварилися між 30 і 40% підтримки".

"Я близький, напевно, до 30. Підтримки Путіна. А підтримка війни – приблизно 25%. Водночас ця підтримка – "з дивану". Це не те що ти готовий зірватися і поїхати за 220 тис. руб. (приблизно $3370. – "ГОРДОН"). Якщо вони збільшать ставку на 350 [тис. руб., тобто приблизно $5370] – поїде більше, але якість тих, хто поїхав, ніяк не покращиться. Це буде абсолютно таке саме м'ясорубкове м'ясо, вже промариноване роками глоду", – пояснив Чичваркін.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Раніше очікували, що на параді до 9 травня Путін може офіційно оголосити війну Україні замість так званої спеціальної військової операції, про це повідомляв телеканал CNN із посиланням на посадовців США та Європи. Згідно з російським законодавством, це дало б Путіну змогу мобілізувати резервні сили і закликати призовників, яких Росія "відчайдушно потребує за умов браку сил, що зростає".

Однак Путін не став цього робити.