"Далеко від лінії бойових дій". У Білому домі відреагували на поїздку Путіна до окупованого Маріуполя

Кірбі применшив значення поїздки Путіна на вихідні до Маріуполя, зазначив CNN
Фото: EPA

Російський президент Володимир Путін під час поїздки до окупованого Маріуполя Донецької області міг особисто побачити, наскільки погані справи в армії РФ. Про це 20 березня заявив спікер Ради національної безпеки США Джон Кірбі, його цитує CNN.

Телеканал повідомив, що Кірбі применшив значення поїздки Путіна на вихідні до Маріуполя, зазначивши, що він "далеко від лінії фронту бойових дій" в Україні.

"Для нього це була зручна нагода поїхати напередодні візиту [глави Китаю] Сі [Цзіньпіна], щоб продемонструвати, що він усе ще головнокомандувач, що він усе ще керує і що його військові все ще окуповують територію всередині України. Немає жодних сумнівів у тому, що він міг би сам побачити – або ми сподіваємося, що він побачить, – наскільки погано йдуть справи в його військових там, де насправді тривають бойові дії", – додав він.

Контекст:

Пресслужба Кремля стверджує, що Путін прилетів до Маріуполя гелікоптером у ніч на 19 березня й автомобілем "об'їхав кілька районів міста, оглянув берегову лінію поблизу яхт-клубу, будівлю театру, пам'ятні місця".

Також Путін поспілкувався з жителями Маріуполя, під час цієї зустрічі хтось здалеку крикнув президенту РФ: "Це все неправда! Це напоказ!"

У Міноборони України зауважили, що Путін відвідав Маріуполь уночі, "як і годиться злодію", щоб було простіше приховати від сторонніх очей у відеоматеріалах за підсумками візиту реальний стан зруйнованого окупаційною російською армією міста.