Держдеп відреагував на масову страту українських полонених

США вважають доречним розслідування цього інциденту українською стороною
Скріншот: U.S. Department of State / YouTube

Держдепартамент США відреагував на повідомлення про наймасовішу страту українських полонених російськими окупантами. США вважають доречним розслідування Україною цього воєнного злочину. Про це повідомив спікер Державного департаменту Штатів Метью Міллер під час брифінгу 2 жовтня, відеозапис якого оприлюднив Держдеп у YouTube.

"Ми бачили ці повідомлення [про розстріл росіянами українських полонених], але я не маю незалежних даних, щоб їх підтвердити. Однак важливо, що Україна проводить відповідне розслідування", – зазначив він.

Речник Держдепу додав, що від самого початку повномасштабного вторгнення "Росія вчиняє жахливі дії".

Контекст:

Росіяни стратили понад 110 українських полонених, повідомляли в ОГП на початку липня. Після цього були нові повідомлення про воєнні злочини окупантів.

Зокрема, 3 серпня уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець поінформував, що росіяни жорстоко вбили українського військовополоненого, відрізавши йому голову й кінцівки.

3 вересня один із Telegram-каналів опублікував інформацію про ймовірний розстріл представниками збройних сил країни-агресора РФ українських військовослужбовців на торецькому напрямку.

1 жовтня стало відомо, що російські окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на покровському напрямку в Донецькій області, прокурори розпочали розслідування за фактом чергового воєнного злочину армії країни-агресора РФ.