Діти Хашоггі отримали нерухомість у Саудівській Аравії та щомісячні виплати як компенсацію за вбивство батька

Саудівська Аравія намагається укласти угоду із членами сім'ї Хашоггі
Фото: ЕРА

Влада Саудівської Аравії призначила великі виплати родичам убитого журналіста Джамала Хашоггі, щоб укласти з ними мирову угоду, повідомляє The Washington Post.

Діти вбитого саудівського журналіста Джамала Хашоггі отримали будинки вартістю мільйони доларів у Саудівській Аравії та щомісячні виплати п'ятизначних сум як компенсацію за вбивство їхнього батька, повідомила 1 квітня газета The Washington Post із посиланням на колишніх саудівських чиновників і близьких родичів загиблого.

У виданні зазначають, що двоє синів і дві дочки Хашоггі можуть отримати набагато більші виплати на десятки мільйонів доларів у межах переговорів про "кровні гроші", коли буде завершено судові процеси над обвинуваченими в убивстві Хашоггі.

Платежі є частиною спроби Саудівської Аравії укласти довгострокову угоду із членами сім'ї Хашоггі, щоб ті виявляли стриманість у своїх публічних заявах про вбивство батька у Стамбулі.

Хашоггі вбили 2 жовтня 2018 року після того, як він прийшов у Генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі, щоб отримати документи про розлучення.

59-річний журналіст неодноразово критикував владу Саудівської Аравії, зокрема спадкоємного принца Мухаммеда ібн Салмана – міністра оборони країни. Він вів власну колонку у Washington Post. Журналіст покинув Саудівську Аравію у 2017 році після арешту кількох близьких друзів.

Турецькі правоохоронці вважають, що тіло журналіста розчленували і, ймовірно, знищили в кислоті на території консульства або в сусідній резиденції генерального консула Саудівської Аравії.

4 грудня після зустрічі з директором ЦРУ американські сенатори заявили, що спадкоємний принц Саудівської Аравії винен у смерті Хашоггі.

25 січня стало відомо, що незалежне міжнародне розслідування вбивства Хашоггі очолить доповідач ООН із питань позасудових, прискорених або свавільних страт Агнес Каламард.