До Держдуми РФ внесли законопроект, що пропонує заборонити карти РФ без анексованого Криму

Держдумі РФ запропонували заборонити карти Росії без окупованого Криму
Фото: ЕРА

Відповідно до внесеного до Держдуми РФ законопроекту, використання в рекламі та друкованих матеріалах географічних карт анексованого Криму у складі України "може кваліфікуватися як пропаганда порушення територіальної цілісності РФ".

До Держдуми РФ внесли законопроект, що пропонує заборонити використання в рекламі та друкованих матеріалах географічні карти анексованого Криму у складі України. Документ розміщений в електронній базі даних російської нижньої палати парламенту.

Згідно з текстом законопроекту, його на розгляд Держдуми внесли члени ради РФ Сергій Цеков та Ольга Ковітіді.

У документі наголошується, що "законопроектом пропонується встановити заборону щодо використання в рекламі перекручених топографічних даних (географічних карт РФ). Зазначені зміни викликані необхідністю законодавчого врегулювання виробництва та реалізації в торгових мережах друкованої продукції, навчальної літератури, карт РФ, наочних посібників, які за своїм змістом можуть кваліфікуватися як пропаганда порушення територіальної цілісності РФ".

За словами розробників документа, наразі в низці видань на картах відсутні найменування суб'єктів Криму у складі Росії, а ухвалення законопроекту "дозволить забезпечити дотримання правових та етичних норм у рекламній діяльності, сфері торгівлі, туризму, а також у виробництві друкованої продукції".

Росія окупувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною та більшістю країн світу.