"Верховний суд" окупованого Криму залишив активіста "Аскера" Зайтуллаєва під вартою

Кримський "прокурор" вважає, що Зайтуллаєв (на фото) може сховатися від слідства, оскільки є громадянином України
Фото: krymsos.com

Суддя "Верховного суду" окупованого Криму Алла Хіневич залишила учасника організації "Аскер" Сеїт-Ібраїма Зайтуллаєва під вартою до 9 березня.

"Верховний суд" Криму 28 лютого залишив під вартою учасника організації "Аскер" Сеїт-Ібраїма Зайтуллаєва, якого 10 лютого затримала Федеральна служба безпеки Росії. Про це повідомила Кримська правозахисна група.

"Суддя "Верховного суду" Алла Хіневич залишила Зайтуллаєва під вартою до 9 березня", – ідеться в повідомленні.

У правозахисній групі повідомили, що "прокурор" вважає, що Зайтуллаєв може сховатися від слідства, оскільки має громадянство України.

Зайтуллаєва затримали під час спроби перетнути адміністративний кордон Криму нібито в обхід пунктів пропуску співробітники прикордонної служби Росії. Під час обшуку в затриманого знайшли посвідчення учасника громадського формування "Аскер".

Громадське формування "Аскер" з 28 березня 2016 року спільно з українськими прикордонниками несе службу в контрольних пунктах в'їзду/виїзду на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Криму.

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною та більшістю країн світу.