Додон "попередньо привітав" Санду з перемогою на виборах, але має намір звернутися до суду

Додон: Я попередньо вітаю Маю Санду, але я зобов'язаний захищати голоси тих, хто голосував за мене, усіма законними засобами
Фото: EPA

Президент Молдови Ігор Додон закликав своїх прихильників не виходити на протести. За його словами, якщо суд визнає, що голосування на президентських виборах відбулося без порушень закону, він готовий визнати поразку перед Маєю Санду, яка, за попередніми даними Центрвиборчкому, виграє вибори.

Чинний президент Молдови Ігор Додон, який балотувався на другий строк, "попередньо привітав" колишню прем'єр-міністерку країни Маю Санду з перемогою на президентських виборах. Про це він сказав на брифінгу 16 листопада, пише агентство Agora.

Додон зазначив, що поки що відомі попередні результати виборів.

"Я попередньо вітаю Маю Санду, але я зобов'язаний захищати голоси тих, хто голосував за мене, усіма законними засобами – ЦВК, судом, Конституційним судом", – сказав він.

За твердженнями Додона, його штаб фіксував "безпрецедентні порушення" на виборах.

Водночас він закликав своїх прихильників не виходити на протести. За його словами, якщо суд підтвердить, що вибори провели законно, він "припинить і цю виборчу кампанію".

15 листопада в Молдові провели другий тур виборів президента, на посаду претендували Санду і Додон. Дані ЦВК Молдови свідчать про перемогу експрем'єра – після підрахунку 99,95% бюлетенів результат Санду становить 57,74%.