Зеленський привітав Санду із перемогою на виборах президента Молдови

Після підрахунку 99,95% бюлетенів результат Санду становить 57,74%
Фото: ЕРА

Вітаючи експрем'єрку Молдови Маю Санду із перемогою на виборах президента, президент України Володимир Зеленський висловив надію на зміцнення відносин між країнами.

16 листопада президент України Володимир Зеленський у Twitter привітав експрем'єрку Молдови Маю Санду із перемогою на виборах президента Молдови.

"Вітаю Маю Санду із перемогою на президентських виборах у Молдові. З нетерпінням чекаю подальшого зміцнення відносин між Україною та Молдовою задля європейського майбутнього наших народів", – написав глава Української держави.

Зеленський також зателефонував Санду і побажав їй вдалої роботи, розповіли в Офісі президента.

"Він запевнив колегу в налаштованості на продовження тісної та взаємовигідної співпраці України й Молдови, закладеної серед іншого під час візиту Маї Санду до Києва як прем'єр-міністра Республіки Молдова в липні 2019 року. Володимир Зеленський відзначив, що Україна налаштована на реалізацію нових амбітних проєктів, передусім інфраструктурних і спрямованих на сприяння європейській інтеграції двох країн", – ідеться в повідомленні.

Зеленський також подякував Санду за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та запросив її до Києва з офіційним візитом.

"Співрозмовники також обговорили проблематику пандемії COVID-19 і висловили сподівання, що людству в короткій перспективі вдасться впоратися з нею, а нашим країнам – з її відчутними наслідками, насамперед економічними", – зауважили в Офісі президента України.

15 листопада у Молдові відбувся другий тур виборів президента, на посаду претендували Санду та нинішній президент Молдови Ігор Додон. Дані ЦВК Молдови свідчать про перемогу експрем'єрки – після підрахунку 99,95% бюлетенів результат Санду становить 57,74%.