"Дуже погані висловлювання". У Кремлі відреагували на слова Байдена про Путіна-"убивцю"

Байден не хоче налагоджувати відносини з РФ, сказав Пєсков
Фото: EPA
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков не зміг відповісти журналістам, чи буде Володимир Путін реагувати на інтерв'ю президента США Джо Байдена, у якому глава Білого дому назвав Путіна "вбивцею".

У Кремлі трактують висловлювання президента США Джо Байдена про президента Росії Володимира Путіна як небажання "налагоджувати відносини з РФ". Про це 18 березня повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише РБК.

В інтерв'ю ABC News, опублікованому 17 березня, Байден назвав президента РФ Володимира Путіна вбивцею і заявив, що він заплатить за втручання в американські вибори.

Журналісти запитали Пєскова, чи не образило Путіна інтерв'ю Байдена.

"Я б не був багатослівним, реагуючи на це. Скажу тільки, що це дуже погані висловлювання президента США. Він однозначно не хоче налагоджувати відносини з нашою країною, далі будемо відштовхуватися від цього", – відповів прессекретар Путіна.

Пєсков додав, що не може зараз сказати, чи буде Путін реагувати на слова Байдена.

За даними розвідки США, Росія проводила кампанію з дискредитації Байдена і її особисто санкціонував Путін.

За словами Байдена, під час розмови з Путіним наприкінці січня він попередив главу Кремля про ймовірну відповідальність. Президент США зазначив, що "досить добре" знає Путіна і на початку бесіди сказав йому: "Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я дізнаюся, що це відбувалося, будьте готові".

У день публікації інтерв'ю Байдена міністерство закордонних справ Росії викликало посла з Вашингтона Анатолія Антонова для консультацій. У МЗС РФ пояснили, що консультації з послом потрібні для того, щоб проаналізувати, "що робити і куди рухатися" в контексті відносин між Росією та США.