Джилл Байден повернулася до очного викладання. Вона перша дружина лідера США, яка працює поза Білим домом

Джилл Байден викладає з 1967 року
Фото: EPA
Після кількох місяців дистанційного навчання перша леді США Джилл Байден відновила офлайн-заняття в муніципальному коледжі Північної Вірджинії. Про це 7 вересня повідомило агентство Associated Press.

У коледжі Джилл Байден працює з 2009 року, вона викладає англійську. Вона не покинула роботи після обрання її чоловіка президентом, але з початку епідемії перейшла на дистанційне навчання.

Джилл Байден почала викладати англійську мову в римсько-католицькій середній школі у Вілмінгтоні 1967 року. Пізніше вона викладала у психіатричній лікарні й у Технічному коледжі Делавера.

За ці роки вона здобула два ступені магістра й докторський ступінь у галузі керівництва освітнім процесом.

Як зазначає Associated Press, раніше перші леді країни не працювали за межами Білого дому. Вони підтримували чоловіків, виховували дітей і виконували роль господині дому. Деякі перші леді були посолками своїх чоловіків, як, наприклад, Елеонора Рузвельт.

Пізніші перші леді, такі як Лаура Буш, яка була вчителькою початкової школи і бібліотекаркою, перестали працювати поза домом після народження дітей і не працювали, коли їхніх чоловіків обрали президентами. Гілларі Клінтон і Мішель Обама були працевлаштованими матерями, які відмовилися продовжувати свою кар'єру в Білому домі.

Контекст:

Байдени разом уже понад 44 роки. Для обох це другий шлюб. Вони одружилися 1977 року, і Джилл Байден стала мачухою Бо і Гантера, двох синів Байдена від першого шлюбу. У них також є спільна дочка Ешлі, яка народилася 1981 року, і семеро онуків – дітей Бо і Гантера. Бо Байден помер 2015 року.