Джилл Байден закликала американців носити маски навіть під час прогулянки із собакою. Відео

Джилл Байден попросила американців носити маски
Фото: flotus / Instagram
Перша леді США Джилл Байден записала звернення, в якому попросила американців захищатися під час пандемії коронавірусу. Відео опубліковано в офіційному акаунті дружини президента у Facebook. У відеоролику беруть участь собаки президентського подружжя німецькі вівчарки Мейджор і Чемп. "Для багатьох із нас під час пандемії домашні тварини стали джерелом радості та втіхи. Ми в боргу перед ними, щоб зберегти своє здоров'я. Тому, будь ласка, і далі носіть маски, навіть коли гуляєте із собакою", – сказала Джилл Байден.

24 січня собаки президента США Джо Байдена оселилися в Білому домі. У домашніх тварин Байденів є власний "Овальний лапбінет" у Twitter, Instagram і TikTok. Їхні соцмережі активно ведуть, вони наповнені фотографіями і грою слів на тему термінів американської політики й участі в ній перших псів і першого кота США (кіт Вінстон належить онуці Байденів Наомі, але є першим котом доти, доки президентське подружжя не заведе власного).

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

США – на першому місці у світі за розповсюдженням COVID-19: у країні станом на 7 лютого інфікувалося 26,9 млн осіб, 462 тис. пацієнтів померли. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання.