Джонсон заявив, що відтермінування візиту Трампа до Лондона може зашкодити національним інтересам Великобританії

Джонсон назвав США "найближчим союзником" Великобританії
Фото: ЕРА

Дональд Трамп є президентом "найбільшої і наймогутнішої демократії у світі", заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон.

Відтермінування візиту президента США Дональда Трампа до Лондона може зашкодити національним інтересам Великобританії, написав глава британського зовнішньополітичного відомства Борис Джонсон у колонці для The Telegraph.

Він наголосив, що Трамп є "обраним президентом найбільшої і наймогутнішої демократії у світі та країни, яка є нашим найближчим союзником".

Джонсон додав, що на виборах за нього проголосували мільйони американців, із якими у нас давні кровні і дружні зв'язки і з якими ми маємо найбільш виняткові економічні відносини".

Трамп заявив 11 січня, що скасував візит до Лондона. Він зазначив, що не хоче відкривати нове посольство Штатів у місті, оскільки не схвалює продажу нинішньої будівлі диппредставництва "за копійки" і будівництва нової за $1,2 млрд.

Британці висловилися проти візиту американського президента незабаром після його інавгурації і появи повідомлень про намір Трампа відвідати столицю Сполученого Королівства. 29 січня 2017 року у Великобританії запустили петицію проти прийому глави Білого дому королевою. У петиції ідеться, що "жінконенависництво і вульгарність Трампа позбавляють його права бути прийнятим" королевою Єлизаветою II або іншими членами королівської сім'ї.

14 лютого влада Великобританії відхилила онлайн-петицію.