Ердоган на засіданні Генасамблеї ООН заявив, що Туреччина не визнає анексії Криму Росією

Туреччина надає значення захисту територіальної цілісності і суверенітету України, включно з Кримом, зазначив Ердоган
Фото: EPA
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 21 вересня під час виступу на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що Анкара не визнає анексії Криму РФ і підтримує територіальну цілісність України. Про це пише "Анадолу", виступ Ердогана агентство транслювало в YouTube.

"Ми надаємо значення захисту територіальної цілісності і суверенітету України, включно з Кримом, анексії якого ми не визнаємо", – сказав Ердоган.

У вівторок у МЗС Туреччини заявили, що Анкара не визнає результатів виборів до Держдуми Росії, які провели в окупованому Криму.

"Відповідно, результати виборів у Державну думу Росії, які відбулися 17–19 вересня 2021 року зокрема й у Криму, не мають юридичної сили для Туреччини", – ідеться в заяві.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

Туреччина не визнає окупації Криму РФ і висловлює підтримку територіальній цілісності України.

Сесія Генеральної Асамблеї ООН 2021 року відкрилася 14 вересня, йдеться на сайті Асамблеї. Загальні дебати ГА ООН відбудуться із 21-го до 27 вересня.