Ердоган оголосив райони лісових пожеж у Туреччині зонами лиха

Ердоган пообіцяв компенсувати втрати від пожеж
Фото: ЕРА

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 31 липня оголосив зонами лиха райони лісових пожеж у провінціях Анталія, Мугла, Мерсін, Адана та Османіє. Про це турецький лідер написав у Twitter.

"Ми й далі робитимемо необхідні кроки, щоб залікувати рани нашої країни, компенсувати її втрати і поліпшити її можливості", – пообіцяв Ердоган.

Міністр лісового та сільського господарства країни Бекір Пакдемірлі повідомив у Twitter, що  станом на 31 липня зусиллями пожежних служб локалізовано 88 із 98 осередків лісових пожеж. Гасіння 10 пожеж триває.

Турецьке агентство "Анадолу" пише, що Ердоган вирушив 31 липня в південну провінцію Анталія, щоб ознайомитися з масштабом збитків, завданих лісовими пожежами. Після цього він вилетить у район Мармарис на південному заході Туреччини.

Контекст:

Масштабні лісові пожежі в Туреччині спалахнули 28 липня, за два дні сталося 58 лісових пожеж у 17 провінціях. Станом на 30 липня великі пожежі тривали на території провінцій Анталія, Адана, Мерсін, Мугла та Османіє, повідомляло "Анадолу".

Унаслідок пожеж в Анталії загинуло троє людей, у Мармарисі – одна. У лікарні звернулося 138 жителів країни, стан одного лікарі оцінювали як тяжкий, писало "Анадолу". До гасіння пожеж залучені три літаки, дев'ять безпілотників, 38 вертольотів, 680 пожежних машин і 4 тис. пожежників.

Україна скерувала до Туреччини два пожежні літаки Держслужби з надзвичайних ситуацій Ан-32П для надання допомоги в гасінні лісових пожеж.

Туреччина, яка прагне збільшити кількість своїх лісів, часто стикається із загрозою пожеж, особливо влітку, зазначало видання Daily Sabah. Причини пожеж різні, деякі, можливо, виникають через підпали, але найчастіше вони трапляються через випадкові захоронення легкозаймистих матеріалів у лісах. Торік пожежі по всій країні пошкодили 20 971 га лісів.