Естонці відреагували на футболку президента зі зверненням до "російського корабля"

Футболку з посланням для "російського корабля" президенту Естонії подарував Зеленський
Фото: Peeter Koppel / Facebook
В Естонії виникла дискусія стосовно нашивки на футболці президента країни Алара Каріса, в якій він брав участь 18 серпня у виготовленні маскувальних сіток для українських захисників.

Економічний експерт Пеетер Коппель розмістив фотографію глави держави у себе на сторінці у Facebook і написав, що йому подобається його президент, й виділив шеврон із нашивкою.

У коментарях між естонцями виникла дискусія. Одні писали, що президенту "не личить носити такі футболки" і він має дотримуватися етикету. Інші відповідали, навіщо "нам похмурий президент, хай буде особистість".

У Twitter коментарі під постом глави Естонії залишали й іноземці, наприклад, громадянин Чехії написав, що хотів би, щоб у його країни "був такий президент".

Натомість українці писали слова подяки.

Президент Естонії зазначив, що футболку із посланням для "російського корабля" йому подарував президент України Володимир Зеленський.

Контекст:

Естонія активно підтримує Україну у боротьбі проти РФ. Вона першою у світі визнала геноцидом дії Росії в Україні, першою почала брати участь у відновленні України, а також готує пропозиції до ЄС щодо припинення видавання віз громадянам РФ.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ Естонія надала Україні військову допомогу у розмірі третини свого оборонного бюджету, говорив Каріс 13 квітня під час візиту до Києва.