ФБР вивчає два досьє про "непристойні дії" Трампа в московському п'ятизірковому готелі у 2013 році – ЗМІ

Трамп називав публікації у ЗМІ фейками
Фото: EPA

10 січня 2017 року американське видання BuzzFeed опублікувало доповідь колишнього співробітника британської розвідки Крістофера Стіла, у якій стверджувалося, що Дональд Трамп ще до обрання президентом знімав повій у Москві. 30 січня 2018 року англійська газета The Guardian повідомила, що ФБР у межах розслідування російського втручання у вибори у США вивчає доповідь про Трампа, яку склав політичний активіст і колишній журналіст Коді Ширер.

Федеральне бюро розслідувань США вивчає друге досьє на американського президента Дональда Трампа у справі про російське втручання у президентську кампанію у 2016 році. Про це 30 січня британська газета The Guardian повідомила з посиланням на обізнані джерела.

Наголошують, що деякі факти з нового досьє збігаються з раніше наведеними в доповіді колишнього співробітника британської розвідки Крістофера Стіла.

Другий документ підготував політичний активіст і колишній журналіст Коді Ширер, який був наближеним до Білого дому президента Білла Клінтона в 1990-х роках і, згідно з публікацією, має велику мережу джерел у всьому світі.

І в досьє Стіла, і в досьє Ширера стверджується, що Трампа було скомпрометовано під час поїздки в Москву у 2013 році, коли він узяв участь "у непристойних діях у п'ятизірковому готелі", пише видання.

10 січня 2017 року американське видання BuzzFeed опублікувало доповідь Стіла про "факти, які компрометують Трампа". У ній ішлося, що ще до обрання главою Білого дому мільярдер знімав президентський номер у московському готелі Ritz-Carlton і запрошував туди повій. Також він нібито контактував із російськими оперативниками.

У листопаді 2013 року Трамп був присутній на конкурсі "Міс Всесвіт" у столиці РФ. Із 1996 року до 2015-го йому належали права на проведення заходу.

Президент Володимир Путін зазначав, що бізнесмен спілкувався з найгарнішими жінками планети.

"Мені важко таке уявити, що він побіг у готель зустрічатися з нашими дівчатами зі зниженою соціальною відповідальністю. Хоча вони в нас, безумовно, найкращі у світі", – коментував він.

Сам Трамп назвав доповідь фейком і "тотальним політичним полюванням на відьом". Адвокат президента Майкл Коен подав позов проти BuzzFeed.