Формула миру та повернення викрадених дітей. Єрмак у Ватикані зустрівся з папою римським

Керівник ОПУ розповів папі римському про філософію формули миру, особливу увагу приділив питанню повернення українських дітей
Фото: Андрій Єрмак / Telegram

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час візиту до Італії зустрівся з папою римським Франциском у Ватикані. Про це 8 червня повідомив глава ОПУ в Telegram.

"Це була важлива розмова, під час якої я поінформував його святість про філософію формули миру президента України Володимира Зеленського, розповів, чому виключно формула пропонує шлях до справедливого миру. Також говорили про підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії", – ідеться у повідомленні.

Також, за словами Єрмака, особливу увагу приділили питанню повернення українських дітей, яких було примусово вивезено із країни.

Папа Франциск висловив свою підтримку Україні, додав глава ОПУ.

Контекст:

За даними державного порталу "Діти війни" станом на 8 червня, офіційно Україна змогла підтвердити депортацію приблизно 20 тис. дітей, повернути вдалося лише 388.

Дитяча омбудсменка України Дар'я Герасимчук заявляла, що, оскільки частина території України опинилася в окупації і влада не має туди доступу, може йтися про кількасот тисяч викрадених дітей.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна і Львової-Бєлової за незаконну депортацію українських дітей.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій депортацію українських дітей названо геноцидом.