Франція найближчим часом подасть в ООН новий проект резолюції щодо ситуації в Сирії – постпред

Делатр: Франція готова працювати з тими, хто прагне врегулювання ситуації в Сирії
Фото: EPA

Для врегулювання ситуації в Сирії необхідно ліквідувати програму хімічної зброї, перемогти тероризм, зокрема ІДІЛ, забезпечити режим тиші і скерувати в країну гуманітарні місії, а також розробити план виходу з кризи, зазначив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр.

Найближчим часом Франція подасть на обговорення Ради Безпеки ООН нову резолюцію щодо ситуації в Сирії. Про це під час засідання Радбезу 14 квітня заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр, трансляцію в YouTube вів канал "Настоящее время".

Він зазначив, що для врегулювання ситуації в Сирії потрібно зробити низку кроків. Це ліквідація програми хімічної зброї, ліквідація тероризму, зокрема ІДІЛ, забезпечення режиму тиші в Сирії і скерування в країну гуманітарних місій, а також розроблення плану виходу країни з кризи.

"Лише така дорожня карта дасть нам можливість вийти із глухого кута у Сирії, і Франція готова працювати з тими, хто готовий і прагне цього. Саме в такому дусі, за ініціативою Франції та відповідно до сьогоднішньої заяви президента Макрона (президент Франції Еммануель Макрон. – "ГОРДОН"), ми презентуємо проект резолюції разом із нашими партнерами зі Сполученого Королівства та США", – сказав Делатр.

Війна в Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та бойовики "Ісламської держави". До конфлікту в різний час приєдналися збройні сили США, Росії, Туреччини та Ірану.