Футболісти російського ЦСКА відмовилися робити щеплення проти COVID-19 – ЗМІ

У ЦСКА заявили, що у 85% гравців високий рівень антитіл
Фото: PFC CSKA MOSCOW / Facebook

Футболісти ЦСКА в повному складі відмовилися від вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомили джерела видання "Чемпионат", наближені до керівництва клубу, 15 липня.

Під час зборів гравцям команди запропонували вакцинуватися проти коронавірусу. Команда ухвалила колективне рішення відмовитися і сказала про це керівництву клубу. Зараз у команді вакциновані тільки працівники, пояснив один зі співрозмовників.

Пресслужба клубу назвала цю інформацію "повною нісенітницею". Директор зі зв'язків із громадськістю ЦСКА Сергій Аксьонов сказав виданню Sport24, що команда не відмовлялася від вакцинації. За його словами, жодного колективного рішення не було.

У 85% гравців ЦСКА високий рівень антитіл, це є медичним відведенням, сказав Аксьонов.

За інформацією "Чемпионата", в іншому російському футбольному клубі "Спартак" ще тиждень тому почали вакцинувати спортсменів проти коронавірусу. Керівництво клубу "Зеніт" заявляло про рекомендаційний характер вакцинації для команди.

Контекст:

Росія вийшла на четверте місце у світі у статистиці захворюваності на COVID-19, свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я. Два дні у цій країні фіксували рекорди смертності від цієї хвороби. Зокрема, 14 липня від COVID-19 у Росії померла 791 людинаНапередодні, 13 липня, в Росії від коронавірусної інфекції померло 786 осіб.

Різке зростання нових випадків коронавірусної інфекції у Москві та інших регіонах РФ фіксують із 7 червня. За словами мера Москви Сергія Собяніна, майже 90% заражень у столиці Росії пов'язані з новим штамом вірусу SARS-CoV-2 "Дельта". Про це він повідомляв 18 червня в ефірі російського "Первого канала".

Віцепрем'єр-міністерка Росії Тетяна Голікова підрахувала, що смертність у Росії в червні зросла на 13,9% проти червня минулого року через "Дельта"-штам, писало ТАСС.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.