У РФ другу добу поспіль фіксують новий рекорд смертності від COVID-19

Найбільше летальних випадків від COVID-19 зафіксовано в Москві
Фото: EPA
У Росії 13 липня від коронавірусної інфекції померло 786 осіб – новий максимум за весь час пандемії, напередодні у країні зафіксували добовий рекорд зі смертності від COVID-19. Про це свідчать дані федерального оперативного штабу з боротьби з коронавірусом.

Напередодні, 12 липня, в Росії від коронавірусної інфекції померло 780 осіб. За весь час пандемії в РФ померло 145 278 пацієнтів із COVID-19.

Серед регіонів, де зафіксували найбільшу кількість летальних випадків від коронавірусу, – Москва (23 967) і Московська область (6797), Санкт-Петербург (17 809).

Упродовж останньої доби в РФ виявили 23 827 нових випадків коронавірусної інфекції, приблизно 5,86 млн – від початку епідемії.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

З 7 червня в Москві та інших регіонах РФ фіксують різке зростання нових випадків коронавірусної інфекції. За словами мера Москви Сергія Собяніна, майже 90% заражень у столиці Росії пов'язані з новим штамом вірусу SARS-CoV-2 "Дельта". Про це він повідомляв 18 червня в ефірі російського "Первого канала".

За словами віцепрем'єр-міністерки Росії Тетяни Голікової, смертність у Росії в червні зросла на 13,9% порівняно з червнем минулого року через "Дельта"-штам, написало ТАСС.

Згідно з даними ВООЗ, Росія – друга в Європі за кількістю нових випадків COVID-19 протягом доби (після Великобританії) і перша – за кількістю смертей від коронавірусної інфекції.

Уперше виявлений в Індії варіант коронавірусу "Дельта" зареєстрували вже в 98 країнах, повідомляли 22 червня у ВООЗ. Він почав домінувати у світі через високу здатність передаватися від людини до людини, зазначали в організації.