G7 виступила за збереження санкцій проти Росії

Глави МЗС "Великої сімки" підтвердили загальну прихильність до світового порядку, який ґрунтується на нормах міжнародного права
Фото: Foreign Policy CAN / Twitter

Обмежувальні заходи проти Російської Федерації за агресію в Україні буде продовжено, заявили глави МЗС країн "Великої сімки".

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і США – виступають за збереження санкцій проти Росії, повідомила 22 квітня у Twitter прес-служба МЗС Канади.

"Глави МЗС "Великої сімки" підтвердили загальну прихильність до світового порядку, який ґрунтується на нормах міжнародного права, зокрема у питанні територіальної цілісності країн. Санкції щодо Росії за неприйнятні дії в Україні буде збережено", – ідеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ України також повідомив, що на спеціальному засіданні глав зовнішньополітичних відомств країн "Великої сімки" учасники назвали російську агресію проти України атакою на демократичний світ. Участь Клімкіна у саміті 2223 квітня, за інформацією МЗС України, мала "сприяти належному відображенню "українського питання" в дискусіях і підсумкових документах G7 у 2018 році".

Навесні 2014 року, після анексії Росією Криму і початку бойових дій на Донбасі, щодо РФ було введено економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом і деякими іншими країнами. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.