Геннадій Гудков: Китайці заявили, що ядерні заряди під час проникнення вражають бункери на глибині до 2 км, коли глибина бункера Путіна 300–350 м

21 вересня Путін заявив про готовність застосувати ядерну зброю в разі загрози територіальній цілісності Росії
Фото: ЕРА

Китайська влада дала зрозуміти президенту РФ Володимирові Путіну, що він не зможе сховатися в бункері від ядерних зарядів. Про це в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявив російський опозиційний політик, полковник ФСБ РФ у відставці Геннадій Гудков.

"Китайці теж його попереджають не вперше. [Китайський лідер] Сі Цзіньпін говорить м'яко, і говорять на іншому рівні, і статті з'являються у китайській пресі, що нібито "Вово, ти не ховайся, тому що сучасні заряди..." А всі ці бункери, які у нас є, – там глибина 300350 м. Приблизно так. Зрозуміло, що там скельні породи, укріплено, там добре все зроблено. Але китайці написали, що ядерні заряди під час проникнення вражають бункери на глибині до 2 км", – сказав Гудков.

Він зазначив, що в одній із провідних китайських газет вийшла спеціальна стаття щодо цього.

"Так, щоб, як кажуть, наші не пропустили випадково. Не десь там, у підвалі якомусь, а просто ось на першій сторінці головної газети ця стаття була. Щоб у Росії розуміли, що такі заряди вже є. "Тому вам ще, хлопці, рити і рити ваші бункери. Не встигнете відрити, як це все прилетить", – наголосив Гудков.

Геннадій Гудков: Зараз будь-хто із Кремля може приїхати у США і сказати: "Ми прибираємо Путіна, а ви нам дайте гарантії безпеки і спокійно виїхати з країни". Повна версія інтерв'ю

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст:

21 вересня Путін заявив про готовність застосувати ядерну зброю у разі загрози територіальній цілісності Росії. Натяк він повторив і 30 вересня, заявивши, що "ми захищатимемо нашу землю (ідеться про незаконно анексовані території України. – "ГОРДОН") усіма наявними у нас силами й засобами".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не вірить у те, що РФ застосує ядерну зброю. Водночас президент зазначив, що "не можна заглянути Путіну в голову", тож ризики, що ядерного удару можуть завдати, є.

22 вересня видання The Washington Post повідомило: між адміністрацією президента США Джо Байдена і владою Росії триває листування, під час якого російську сторону попередили про наслідки у разі застосування ядерної зброї у війні проти України.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 25 вересня в інтерв'ю CBS News підтвердив, що США попередили РФ про можливі "жахливі наслідки" у разі застосування країною-агресором ядерної зброї.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю німецькій газеті NOZ, яке вийшло 28 вересня, також застеріг Путіна від застосування ядерної зброї.