Гінзбург: Африка повністю під Китаєм

Гінзбург: Якщо китайці зможуть організувати міграцію африканців у Європу, то Європі кінець
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Китай контролює Африку і може через неї вплинути на ситуацію в Європі. Таку думку в авторській програмі засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона висловив українсько-американський девелопер Марк Гінзбург.

Мова про це зайшла під час обговорення майбутнього Європейського союзу. Девелопер пророкує цій організації "недовге життя".

"Зруйнувалися всі відносини. І в них сьогодні немає шансів. Африка повністю під Китаєм. Азія під Китаєм. Там (в Африці.  "ГОРДОН") сьогодні навіть Ізраїль присутній більше, ніж Сполучені Штати Америки. [...] Якщо китайці зможуть організувати міграцію 3–5 млн африканців у Європу, то Європі кінець", – сказав Гінзбург.

Він описав можливі варіанти розвитку подій.

"Якщо в найближчому протистоянні (а воно однозначно буде) Китаю і США Євросоюз стане на сторону США, втрата цього ринку для Китаю буде дуже болючою, це буде нокдаун. Але якщо Євросоюз приєднається до американських санкцій, це буде нокаут. Тому сьогодні у всіх країнах Північної Африки є велика кількість молодих хлопців, які, якщо їм китайці дадуть по $5 тис., будуть не на плотах і гумових човнах перепливати протоки, а на моторизованих великих ботах і човнах... Мільйон уже створив велику проблему. Якщо вони зможуть організувати міграцію 3–5 млн... Китайці легко інвестують у це гроші. То Європі кінець", – пояснив Гінзбург.

За його словами, у Євросоюзу немає реальних важелів стримування міграції та депортації нелегалів.

"Якщо вони захочуть провести насильницьку депортацію, то дві стрункі мусульманські дівчини, одягнені у все чорне, вийдуть на центральну площу європейської столиці, біля ратуші стануть, обіллють одна одну бензином і кинуть сірник. З огляду на те, що це місце, де тисячі туристів, жодна цензура не допоможе перешкодити цій інформації. У всіх телефони. Поки вони горітимуть, люди зніматимуть. І протягом наступних хвилин це розійдеться по всьому світу. І за дві години депортацію зупинять. Дивіться, як за чорношкірого злочинця вийшли на вулиці", – підкреслив девелопер.

Гінзбург: Біткоін буде коштувати і 100 тисяч доларів, і більше. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Як зазначало агентство Reuters, у США і Китаю є розбіжності щодо впливу в Індо-Тихоокеанському регіоні, з економічних питань, ситуації в Гонконзі та Тайвані, а також щодо дотримання прав людини в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (Штати звинувачують Китай у геноциді уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин у цьому регіоні).

Адміністрація президента США Джо Байдена назвала відносини США і Китаю "головним геополітичним випробуванням XXI століття". "Китай – єдина країна з економічною, дипломатичною, військовою та технологічною міццю, здатна серйозно кинути виклик стабільній і відкритій міжнародній системі правил, цінностей і відносин. Наші відносини з Китаєм будуть конкурентними, коли це потрібно, спільними, коли це можливо, і змагальними, коли це необхідно", – зазначено в березневій заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Наприкінці березня на своїй першій на посаді президента пресконференції Байден заявив, що американська влада разом із союзниками хочуть змусити Китай дотримуватися міжнародних правил у дотриманні прав людини. Він також сказав, що у Китаю є мета – "стати провідною країною у світі, найбагатшою, наймогутнішою". "Але поки я на посаді, цього не станеться", – підкреслив Байден.