Голова Міжнародної асоціації легкої атлетики заявив, що цього року РФ, "найімовірніше", не відновить членства

Кое розповів про перспективи РФ у змаганнях з легкої атлетики
Фото: wikipedia.org

На чемпіонаті світу з легкої атлетики в Лондоні можна буде побачити окремих російських спортсменів під нейтральним прапором, припустив президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Себастьян Кое.

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) навряд чи зможе відновити своє членство в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААF) у 2017 році.

Про це журналістам у Мельбурні повідомив глава ІААF Себастьян Кое, передає Sky Sports.

Він зазначив, що цього року, "найімовірніше", Росія не повернеться в ІААF, однак окремі російські спортсмени можуть з'явитися на чемпіонаті світу в Лондоні під нейтральним прапором.

Кое підкреслив, що Росія повинна показати "культурне зрушення" у прихильності до чистого спорту. Певного прогресу досягнули, але "ще є сфери, де ми хочемо бачити більше прогресу".

Скандал навколо легкоатлетичної асоціації Росії і Російського антидопінгового агентства спалахнув у листопаді 2015 року, коли незалежна комісія ВАДА опублікувала доповідь, у якій РФ звинувачували у державній підтримці допінгу. Через це російська збірна з легкої атлетики була відсторонена від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.