Глава МЗС Австралії заявила, що Росія повинна виплатити компенсації родичам жертв катастрофи MH17

Під час катастрофи MH17 загинуло 38 австралійців
Фото: EPA

Австралія домагатиметься виплати Росією відшкодування за загибель своїх громадян у катастрофі Boeing на Донбасі, заявила австралійський міністр закордонних справ Джулі Бішоп.

Росія повинна виплатити компенсації сім'ям 38 громадян Австралії, які стали жертвами аварії Boeing авіакомпанії Malaysian Airlines на Донбасі. Про це 25 травня заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, яку цитує місцевий телеканал ABC.

Після того як Об'єднана слідча група встановила причетність підрозділу російської армії до катастрофи, Австралія та Нідерланди визнали, що РФ винна в тому, що сталося, нагадала міністр. За її словами, родичі жертв хочуть, щоб Росія понесла відповідальність.

"Вони хочуть бачити закінчення розслідування. Але разом із тим вони заслуговують на справедливість. Ми вимагатимемо відшкодування через цей жахливий злочин", – сказала Бішоп.

Boeing 777, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

26 вересня 2016 року слідча група повідомила, що рейс MH17 було збито з російського комплексу "Бук" із території, підконтрольної проросійським бойовикам. Після аварії літака знаряддя повернули до РФ.

24 травня 2018 року слідчі уточнили, що "Бук" прибув на Донбас із Курської області, де базується 53-тя бригада збройних сил РФ. Слідчі відновили маршрут, яким перевозили установку.