Глава МЗС Естонії підготував для Пригожина кайданки. Так він відповів на надсилання "закривавленої" кувалди до Європарламенту

Кайданки чекатимуть на Пригожина у Міжнародному кримінальному суді, підкреслив Рейнсалу
Скріншот: Urmas Reinsalu / Twitter
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу у Twitter відреагував на "жест" власника російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина з надсиланням нібито закривавленої кувалди до Європарламенту.

"Оскільки ми стали свідками того, як російський найманець Пригожин надіслав свою закривавлену кувалду до Європарламенту, я б хотів, щоб він прийняв і наш маленький подарунок, який чекає на нього в Гаазі", – написав він.

У твіті Рейнсалу розмістив відео, на якому показав, що подарунок – кайданки.

Міністр зазначив, що кайданки чекатимуть на Пригожина у Міжнародному кримінальному суді.

Відео про надсилання до Європарламенту "закривавленої" кувалди пов'язані з Пригожиним Telergam-канали оприлюднили 23 листопада, після того, як Європарламент закликав занести ПВК "Вагнер" до списку терористичних організацій.

Контекст:

13 листопада російські Telegram-канали опублікували відео вбивства Євгена Нужина – вагнерівця, якого, як він сам розповідав, завербували в одній із російських колоній. Чоловіка вбивали кувалдою.

У вересні він потрапив у полон до ЗСУ і дав інтерв'ю українським журналістам. Нужин повернувся в Росію під час обміну, на який погодився добровільно, повідомили в Офісі президента України.

За інформацією російських правозахисників, учасники ПВК "Вагнер" скоїли позасудові страти не менше ніж 40 осіб, які воювали в її лавах. На війну проти України у ПВК завербували, за їхніми даними, приблизно 3035 тис. ув'язнених.