Голова Центрвиборчкому РФ підтвердила, що на виборах були вкидання бюлетенів

Памфілова: У кожного були різні причини
Фото: cikrf.ru

У кількох випадках вкидання бюлетенів на виборах президента РФ були, але "не на користь кандидата від влади", зазначила голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова.

На президентських виборах у Росії, які відбулися 18 березня, було зафіксовано вкидання бюлетенів. Про це в ефірі телеканала НТВ повідомила голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) РФ Елла Памфілова.

За словами голови ЦВК, вона не розуміє, чим керувалися люди, які займалися вкиданнями.

"Їх дуже небагато, але в кожного були різні причини. У нас є інформація принаймні в кількох випадках, по-моєму, зокрема і в Люберцях (Московська область. – "ГОРДОН"), що вкидання були не на користь кандидата від влади, а на користь іншого кандидата", – заявила Памфілова.

Президентські вибори у РФ відбулися 18 березня – у річницю анексії Криму. Центрвиборчком визнав вибори завершеними і дійсними.

Згідно з даними ЦВК РФ, президента РФ Володимира Путіна підтримало 76,69% виборців. На другому місці Павло Грудінін із КПРФ – 11,77% голосів, на третьому – Володимир Жириновський (ЛДПР) із 5,65%. Ксенію Собчак підтримало 1,68% виборців, Григорія Явлінського – 1,05%. Борис Титов, Максим Сурайкін і Сергій Бабурін набрали менше ніж 1% голосів.