Глава військової розвідки Великобританії не очікує на "рішучі зрушення" на півдні України в найближчі місяці

Окупанти зазнають значного тиску з боку ЗСУ в Херсонській області, зазначив Гокенгалл
Фото: Оперативне командування "Південь" / Operational Command “South” / Facebook
Глава військової розвідки Великобританії Джим Гокенгалл вважає, що і Росія, і Україна навряд чи вдадуться до якихось рішучих воєнних дій 2022 року.

Про це він сказав у коментарі ВВС, опублікованому 13 серпня.

Водночас, на думку Гокенгалла, "будуть контратаки й контрнаступи".

Росія, за словами Гокенгалла, явно намагається накопичити додаткові сили після значних втрат у війні проти України.

Їй також доводиться передислоковувати частину своїх військ із Донбасу на південь, де окупанти зазнають значного тиску з боку ЗСУ в Херсонській області.

Водночас неможливо очікувати "рішучих зрушень" на півдні України в найближчі місяці, додав глава військової розвідки Сполученого Королівства.

Гокенгалл прогнозує тривалий конфлікт в Україні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли в командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів, які російські окупанти використали для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам удасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що весь керівний склад російських військ, який перебував на тимчасово захопленій території на правому березі Дніпра в Херсонській області, евакуюється на лівий бік від річки.