"Готові до всього". Командир авіаносця США відправив послання Росії

Контрадмірал Денніс Воллес заявив, що його солдати "готові до будь-якої місії"
Фото: navy.mil
Екіпаж авіаносця США USS George H. W. Bush (CVN-77) заявив, що готовий вступити в бій з Росією, якщо надійде наказ, проте їхня місія полягає у стримуванні загроз і запобіганні ескалації. Про це він повідомив 26 жовтня Sky News.

Командир авіаносної ударної групи контрадмірал Денніс Воллес сказав Sky News, що його послання РФ полягає в тому, що його солдати "готові до будь-якої місії".

"Ми хочемо миру, цього хочуть усі. Ми хочемо, щоб війна [в Україні] закінчилася, щоб у регіон повернулася стабільність і була мирна та стабільна Європа, але ми готові", – заявив він.

Також контрадмірал зазначив, що принаймні два російські військові кораблі спостерігали за діями НАТО "з безпечної відстані".

Наразі авіаносець США бере участь у відносно новій серії навчань НАТО під назвою "Нептун" у водах Південної Європи. Нові навчання, на відміну від більш передбачуваних щорічних, повідомив Sky News, дають змогу союзникам діяти "швидше, гнучкіше й динамічніше у тестуванні можливостей своїх морських, повітряних і наземних сил" – це зробили для того, щоб покращити їхню здатність стримувати Росію.

Контекст:

USS George H. W. Bush (CVN-77) – американський авіаносець класу "Німіц", 10-й і останній корабель цього класу, який має значну кількість удосконалень. Його назвали на честь 41-го президента США Джорджа Буша — старшого.

На початку жовтня США скерували авіаносець USS Gerald R. Ford (CVN 78) на чолі авіаносної ударної групи для проведення операцій та навчань разом із союзниками по НАТО і партнерами в Атлантичний океан. До розгортання залучили приблизно 9000 осіб із дев'яти країн, 20 кораблів і 60 літаків.