Громадянин Киргизстану, затриманий у справі про вибух у Магнітогорську, відмовився від заяви про тортури в поліції – прокуратура

Лопін заявив, що затриманий категорично заперечує свої слова про тортури в поліції
Фото: znak.com

Прокурор Челябінської області РФ Віталій Лопін підтвердив, що на тілі громадянина Киргизстану Хуснідіна Зайнабідінова, затриманого у справі про вибух у житловому будинку Магнітогорська, виявили ушкодження, перевірку здійснить Слідчий комітет.

Затриманий у справі про вибух у Магнітогорську громадянин Киргизстану Хуснідін Зайнабідінов разом із дружиною Халімахон відмовився від слів про тортури. Про це 29 січня у коментарі інтернет-газеті Znak.com заявив прокурор Челябінської області Віталій Лопін.

"За вашою публікацією негайно організовано перевірку, під час якої опитано громадянина Киргизстану і його родичів, що раніше заявили у ЗМІ про побиття чоловіка співробітниками поліції. Зараз він і його дружина категорично заперечують застосування насильства. Проте встановлено, що в чоловіка дійсно є тілесні ушкодження. Наразі матеріал службової перевірки, яку проводило МВС, передано в Слідчий комітет для проведення дослідчої перевірки", – заявив він.

Вибух у 10-поверховому житловому будинку в Магнітогорську прогримів у ніч на 31 грудня, обвалився один із під'їздів, загинуло 39 людей. Попередня причина – вибух побутового газу. Кілька російських ЗМІ писало, що слідство розглядає версію теракту, проте офіційно цієї інформації не підтверджували.

Наприкінці січня ЗМІ писали, що в Магнітогорську посилили перевірки мігрантів із Середньої Азії. Халімахон Зайнабідінова розповіла, що її чоловіка затримали 16 січня. Вона заявила, що особисто бачила на тілі чоловіка сліди побоїв, коли відвідувала його наступного дня.