Губернатор Кемеровської області поскаржився Путіну на опозиціонерів, які "бузотерять" після пожежі. Відео

Тулєєв (ліворуч) розповів Путіну про опозиціонерів
Фото: kremlin.ru
Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв заявив, що в Кемерові після пожежі в торговому центрі 200 опозиціонерів намагаються "вирішити якісь свої проблеми". Фрагмент наради за участю Тулєєва і президента Росії Володимира Путіна, яка відбулася вранці 27 березня, публікує в YouTube видання "Медуза". "Це взагалі не родичі загиблих. Це ті, хто постійно бузотерить", – сказав губернатор. Під час наради в Кемерові проходив мітинг, учасники якого вимагали відставки місцевої влади.

Пожежа у чотириповерховому торговому центрі "Зимняя вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті.

За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ, унаслідок події загинуло 64 людини. За словами родичів, жертвою трагедії стала 41 дитина.

"Медуза" повідомляла, що в будівлі не спрацювала пожежна сигналізація, тому співробітникам торгового центру довелося самим сповіщати відвідувачів. Деякі з них опинилися відрізаними від виходів, вони вистрибували з вікон або вибиралися на дах.

За фактом інциденту Слідком РФ відкрив кримінальну справу за ст. 109, 219 і 238 (заподіяння смерті з необережності; порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб; надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки) Кримінального кодексу РФ.

Путін назвав причинами трагедії злочинну недбалість і недобросовісність.