Гарріс уперше випередила Трампа у президентському рейтингу

Байден підтримав висування Гарріс кандидаткою у президенти від Демократичної партії
Фото: EPA

Віцепрезидентка Камала Гарріс, висування якої кандидаткою у президенти від демократів підтримав чинний глава Білого дому Джо Байден, уперше випередила кандидата від республіканців Дональда Трампа в опитуванні, яке провели агентство Reuters і соціологічна служба Ipsos 23 липня.

В опитуванні, проведеному серед зареєстрованих виборців, Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

Агентство уточнює, що тиждень тому, ще до виходу Байдена із президентських перегонів, Гарріс і Трамп мали по 44% голосів, тоді як на початку липня Трамп випереджав чинну віцепрезидентку на один відсотковий пункт.

Reuters наголошує, що різниця в підтримці Гарріс і Трампа зараз у межах тривідсоткової статистичної похибки, але зростання підтримки віцепрезидентки "різко змінює вибори", під час яких багато виборців були незадоволені обома кандидатами.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Камали Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів.