Гейлі про дату введення нових санкцій проти РФ: Я нічого не переплутала

У Білому домі заявили, що не встигли попередити Гейлі про зміну санкційної політики
Фото: EPA

Постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі анонсувала на 16 квітня введення нових санкцій проти РФ. Після того як президент США Дональд Трамп відклав це рішення, його радник з економічних питань Ларрі Кадлоу пояснив, що сталася "короткочасна плутанина".

Постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі спростувала заяву радника Білого дому з економічних питань Ларрі Кадлоу про "короткочасну плутанину" щодо введення нових санкцій проти РФ. Про це 18 квітня дипломат заявила в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"З усією повагою, я нічого не переплутала", – сказала Гейлі.

Високопоставлене джерело в адміністрації президента США Дональда Трампа повідомило телеканалу, що після цього ефіру Кадлоу зателефонував Гейлі, щоб попросити вибачення за свої слова.

У коментарі газеті The New York Times радник пояснив, що Білий дім в останній момент змінив тактику щодо санкцій та не встиг попередити про це постпреда США в ООН, тому Гейлі анонсувала введення обмежувальних заходів на 16 квітня.

За даними The Washington Post, увечері 15 квітня Трамп повідомив радникам із національної безпеки, що вирішив відкласти застосування нових заходів проти РФ, оскільки недостатньо вивчив черговий санкційний пакет.

РБК із посиланням на джерела писало, що РФ за зв'язки із сирійським режимом можуть відключити від міжбанківської системи SWIFT. Представник РФ у раді директорів SWIFT Едді Астанін пізніше спростував такі плани.

17 квітня речниця Державного департаменту США Гізер Ноєрт запевнила, що питання додаткових санкцій проти РФ не знято з порядку денного.

18 квітня "Интерфакс" із посиланням на джерело в міністерстві закордонних справ РФ поінформувало, що Білий дім повідомив посольство Росії у США: "нових санкцій найближчим часом не буде".