Генпрокурор назвав регіон України, де найчастіше незаконно перетинають кордон

Костін вважає, що ДПСУ не має достатньо ресурсів, щоб закрити кордон
Фото: EPA

В Одеській області протягом перших шести місяців 2024 року до суду передали шість обвинувальних актів щодо злочинних угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, це найвищий показник в Україні. Про це в коментарі LIGA.net 29 серпня заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Ситуація з нелегальним перетином кордону народним депутатом Артемом Дмитруком підсвітила, як каже Костін, гостру проблему: Державній прикордонній службі бракує ресурсів, щоб повністю закрити кордон.

"Велика кількість прикордонників постійно воює в силах оборони. Їм треба допомогти і з технічним оснащенням кордону, який є між контрольно-пропускними пунктами, і з фізичним захистом кордону. На це потрібні гроші та час. Я вважаю, що їм треба це виділити й почати це з найбільш ризикованих ділянок", – сказав Костін.

Одеська область, за його словами, – один із таких "ризикованих" регіонів. 

Контекст:

24 серпня Дмитрук незаконно покинув межі України, перетнув кордон із Молдовою й далі вилетів в Італію, написали ЗМІ. 

25 серпня його повідомили про підозру в межах розслідування нападів на правоохоронця й військового в Одесі й Києві. У ДБР розповіли, що відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним нардепом.

В ОГП сподіваються, що Дмитрук прийде в Держбюро 29-го й 30 серпня, як того вимагають правоохоронці.