Глава Секретної служби США подала у відставку після замаху на Трампа

Читл служила у Секретній службі 29 років
Фото: EPA

Директорка Секретної служби США Кімберлі Читл подала у відставку на тлі розслідування дій агентства під час замаху на кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це 23 липня повідомив телеканал CNN.

"З огляду на нещодавні події з важким серцем я ухвалила важке рішення піти у відставку з посади директора", – написала Читл у листі до співробітників, визнавши, що агентство не впоралося зі своїми обов'язками, допустивши замах на експрезидента.

Керуватиме Секретною службою заступник Читл Рональд Роу.

Контекст:

Читл прослужила у Секретній службі 29 років. У заяві міністерства внутрішньої безпеки зазначено, що в різні роки вона курирувала охорону віцепрезидента Діка Чейні та віцепрезидента Джо Байдена, під час президентства Дональда Трампа курирувала всі охоронні місії агентства. На посаду директора її 2022 року призначив президент Джо Байден.

Замах на експрезидента Дональда Трампа стався 13 липня під час виступу на передвиборчому мітингу в Пенсильванії – стрілець20-річний Томас Метью Крукс, встиг зробити кілька пострілів. У підсумку Трампа було поранено у вухо, один з учасників мітингу загинув, ще двоє дістали поранення.

Після замаху Секретна служба зазнала критики, члени Конгресу, зокрема спікер Палати представників Майк Джонсон, закликали Читл піти у відставку. 16 липня вона заявляла, що залишиться на посаді, доки не буде з'ясовано всі обставини інциденту.