Ходорковський: Сьогоднішня акція "Набрид" у Росії успішно відбулася

Ходорковський про акцію "Набрид": Люди прийшли цілком відповідно до закону
Фото: EPA

За даними засновника руху "Открытая Россия" Михайла Ходорковського, у РФ затримали 200 учасників акції "Набрид", 100 з них – у Санкт-Петербурзі.

Засновник російського громадського руху "Открытая Россия" Михайло Ходорковський уважає такою, що "успішно відбулася", протестну акцію "Набрид", яка проходила у РФ. Про це він заявив в ефірі YouTube-каналу "Открытой России".

"Сьогоднішня акція "Набрид" успішно відбулася. Безліч людей у десятках міст вийшли на вулицю, прийшли до приймальні президента РФ і принесли свої звернення, листи з вимогою, щоб він не висувався на четвертий термін... Люди прийшли цілком відповідно до закону. Вони мали повне право у свій вихідний день принести листи до адміністрації президента з тими вимогами, які у цих листах викладені", – сказав він.

Він додав, що у країні затримали 200 учасників акції, 100 з яких – у Санкт-Петербурзі.

29 квітня в низці міст Росії пройшла організована рухом "Открытая Россия" акція "Набрид". Її учасники приходили до представництв президента Володимира Путіна і подавали звернення з вимогою не балотуватися у президенти на виборах 2018 року.

Рух "Открытая Россия" 15 квітня анонсував на 29 квітня акцію "Набрид" – протест проти висунення Путіна на четвертий президентський термін. Прокуратура Москви заявила, що ходу неузгодженим маршрутом уважатимуть незаконною.

Володимир Путін обійняв посаду президента Росії втретє у 2012 році.