"Хто як обзивається, той сам так називається". Путін відповів на слова Байдена про "вбивцю"

Путін підтвердив, що особисто знайомий із Байденом
Фото: EPA
Президент РФ Володимир Путін побажав здоров'я президенту США Джо Байдену.

Президент РФ Володимир Путін відреагував на інтерв'ю президента США Джо Байдена телеканалу ABC News, у якому він ствердно відповів на запитання, чи вважає президента Росії "вбивцею", пише РБК.

"Що стосується заяви мого американського колеги. Ми дійсно, як він сказав, із ним особисто знайомі. Що б я йому відповів? Я б сказав йому: "Будьте здорові"... Кажу це без іронії і без жартів", – сказав Путін 18 березня під час зустрічі з представниками громадськості Криму і Севастополя.

"Хто як обзивається, той сам так називається", – додав президент РФ.

В інтерв'ю ABC News, опублікованому 17 березня, Байден назвав Путіна вбивцею і заявив, що він заплатить за втручання в американські вибори.

За даними розвідки США, Росія проводила кампанію з дискредитації Байдена і її особисто санкціонував Путін.

За словами Байдена, під час розмови з Путіним наприкінці січня він попередив главу Кремля про ймовірну відповідальність. Президент США зазначив, що "досить добре" знає Путіна і на початку бесіди сказав йому: "Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я дізнаюся, що це відбувалося, будьте готові".

У день публікації інтерв'ю Байдена міністерство закордонних справ Росії викликало посла з Вашингтона Антонова для консультацій. У МЗС РФ пояснили, що консультації з послом потрібні для того, щоб проаналізувати, "що робити і куди рухатися" в контексті відносин між Росією та США.