Імовірний кандидат у президенти США Десантіс заявив, що Путін – воєнний злочинець, а Україна переможе у війні

Путіна необхідно притягнути до відповідальності, вважає Десантіс (на фото)
Фото: EPA
Президент РФ Володимир Путін – "воєнний злочинець". Таку думку в інтерв'ю Пірсу Моргану, опублікованому 22 березня в New York Post, висловив губернатор штату Флорида, республіканець Рон Десантіс.

17 березня МКС видав ордер на арешт Путіна і дитячої омбудсменки РФ Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації дітей з окупованих районів України до Росії.

Морган у розмові з Десантісом, якого називають імовірним кандидатом у президенти Сполучених Штатів, зазначив, що Путіна намагаються притягнути до відповідальності за воєнні злочини в Україні. Він запитав політика, чи він би підтримав це.

Десантіс відповів, що думає, що Путін – "воєнний злочинець", "його необхідно притягнути до відповідальності".

Губернатор штату Флорида висловив переконання, що Україна зрештою здобуде перемогу у війні проти РФ.

Десантіс висловив думку, що східні регіони України та Крим, "найімовірніше, залишаться в безвиході протягом досить тривалого часу", але навряд чи "це закінчиться перемогою Путіна".

Політик додав, що не думає, що той "повалить український уряд", і "це добре".

13 березня в ефірі Fox News Десантіс заявляв, що "подальше втягування у територіальний спір між Україною та Росією" не є одним із "життєво важливих національних інтересів" США.

Після цього МЗС України запросило Десантіса відвідати Київ, щоб "глибше зрозуміти повномасштабне вторгнення Росії та загрози, які вона становить для інтересів США".

Контекст:

Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей, зазначили в Офісі генпрокурора України після видання МКС ордера на арешт Путіна.

Спікер Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи рішення МКС, заявив, що у Кремлі "сам підхід до питання вважають обурливим та неприйнятним". Він додав, що Росія "не визнає юрисдикції цього суду, і відповідно, будь-які такі рішення є для РФ із погляду права нікчемними".

Видання МКС ордера на арешт Путіна є "поворотним моментом", заявив президент України Володимир Зеленський 19 березня.