Інфікований COVID-19 Трамп повернувся з медцентру в Білий дім

Трамп прибув вертольотом
Фото: ЕРА

Перед прибуттям вертольотом у Білий дім інфікований COVID-19 президент США Дональд Трамп проїхав перед своїми прибічниками біля національного медцентру Волтера Ріда.

Президент США Дональд Трамп, який раніше повідомив про своє інфікування коронавірусною інфекцією, у ніч на 6 жовтня прибув у Білий дім із Національного військово-медичного центру Волтера Ріда, де його лікували. Про це повідомив "Голос Америки".

У свою резиденцію у Вашингтоні Трамп прибув вертольотом, перед цим він у броньованому позашляховику проїхав повз своїх прибічників біля медцентру.

Лікар глави Білого дому Шон Конлі зазначив, що Трамп буде під цілодобовим наглядом медиків.

Він підкреслив, що "щодня, коли пацієнт без потреби перебуває в лікарні, – це ризик для нього самого".

У лікарні Трамп провів 72 години, зауважує "Голос Америки".

Трамп 2 жовтня повідомив, що в нього і першої леді підтвердили COVID-19. Перед цим коронавірус виявили в радниці президента Гоуп Гікс. Президент планував залишатися в Білому домі під час лікування, але до вечора його госпіталізували.

Телеканал CNN повідомив 3 жовтня, що наступні 48 годин можуть стати критичними для Трампа, життєво важливі показники президента "були тривожними", заявив співрозмовник журналістів. Трамп оприлюднив відеозвернення, у якому сказав, що відразу після госпіталізації "почувався не дуже добре", але зараз йому "набагато краще".

4 жовтня глава апарату Білого дому Марк Медоуз визнав, що 2 жовтня у президента була лихоманка, а рівень кисню у крові різко впав. Однак після госпіталізації стан здоров'я Трампа "неймовірно покращився", а лікарі налаштовані "обережно оптимістично", додав Медоуз.

5 жовтня Трамп анонсував своє прибуття в Білий дім і заявив, що почувається "дійсно добре". "Не бійтеся COVID-19. Не дозволяйте йому домінувати над вашим життям. При адміністрації ми розробили дійсно чудові ліки. Я почуваюся краще, ніж 20 років тому", – заявив він.