Іноземні журналісти через погану погоду не можуть потрапити на закриття ядерного полігону КНДР

Ліквідація ядерного полігону має відбутися 23–25 травня
Фото: EPA

У районі ядерного полігону Пунгері на півночі КНДР іде сильний дощ, що заважає журналістам із Південної Кореї, США, Китаю, Великобританії та РФ піднятися на гору вузькою стежкою і поспостерігати за демонтуванням об'єкта.

Група іноземних журналістів не може потрапити на закриття ядерного полігону Пунгері у КНДР через погану погоду. Про це 23 травня агентству "РИА Новости" повідомили організатори поїздки.

За їхніми словами, у районі військового об'єкта йде сильний дощ, що заважає пішому підйому на гору вузькою стежкою. Місцева влада заявила, що не хоче ризикувати життям іноземних гостей.

Закриття ядерного полігону Пунгері запланували на 23–25 травня. За даними видання, з території об'єкта виведуть усіх наукових працівників і співробітників охорони. Після цього підірвуть випробувальну шахту і знесуть усі наземні споруди.

Спостерігати за роботами повинні кореспонденти з Південної Кореї, США, Китаю, РФ і Великобританії, які зараз перебувають у місті Вонсан на східному узбережжі КНДР, за 600 км від Пунгері.

Рішення про ліквідацію ядерного полігону на півночі КНДР влада країни ухвалила у квітні 2017 року. Лідер КНДР Кім Чен Ин також оголосив про припинення ядерних і ракетних випробувань для проведення мирних переговорів із президентами Південної Кореї та США.