Іран після атаки на Ізраїль заявив, що "справу можна вважати завершеною". ЗМІ анонсували "значну відповідь" Тегерану

Нічна атака стала відповіддю на удар Ізраїлю по консульству Ірану в Дамаску, зазначили в іранському представництві в ООН
Скріншот: Israel / X

Представництво Ірану в ООН заявило в Х у ніч на 14 квітня, що іранську атаку на Ізраїль завершено.

"Справу можна вважати завершеною. Але якщо ізраїльський режим зробить ще одну помилку, відповідь Ірану буде значно суворішою", – ідеться в повідомленні.

У заяві також ідеться, що атака стала відповіддю на удар Ізраїлю по консульству Ірану в Дамаску.

Представництво додало, що цей конфлікт – між Іраном та "ізраїльським злочинним режимом" і США варто "триматися від нього якнайдалі". 

Водночас ізраїльський високопосадовець зазначив у коментарі телеканалу Channel 12, що Ізраїль планує "значну відповідь" Ірану на безпрецедентну атаку ударними безпілотниками, повідомило The Times of Israel.

Контекст:

1 квітня будівля іранського посольства в Дамаску (Сирія) зазнала авіаудару, який місцеві ЗМІ назвали актом агресії Ізраїлю. Він призвів до масштабних руйнувань і пошкодження сусідніх будівель. За деякими даними, атакував літак F-35. Іран обіцяв відомстити за вбивство сімох своїх командирів, які потрапили під удар.

Пізно ввечері 13 квітня ЦАХАЛ повідомив, що Іран запустив у бік Ізраїлю ударні дрони, за даними ЗМІ – щонайменше три хвилі БПЛА. Водночас іранський Корпус вартових ісламської революції оголосив про запуск по Ізраїлю "десятків безпілотників і ракет".

ЗМІ інформували, що по Ізраїлю буде запущено від 400 до 500 безпілотників і ракет, більшість – з Ірану.